Smslån online

Allt om sms lån, smslån, mikrolån och mobillån direkt online

Behöver du låna ett större belopp?

Ska du köpa något dyrare och behöver låna ett lite större belopp men vill inte lämna en säkerhet för lånet? Vi tipsar om banker som lånat ut 20 000 kr till 450 000 kr via privatlån/blancolån. Alla banker vi listar har tillstånd och är trygga och har bra villkor. Läs om villkor och ränta från olika banker. Ett privatlån är mycket fördelaktigt när det gäller ränta och villkor jämfört med mindre lån.

Våra rekommendationer på bra privatlån

Topplista med de bästa och mest fördelaktiga lånen från bra banker och bolag som erbjuder privatlån utan konstiga villkor och avgifter. Vi listar endast stora och kända banker med bra referenser.

Vad kan man använda pengar till?

Ett privatlån är ett lån man kan använda till vad man vill. Summan passar till många saker som t.ex. renovera köket och badrummet, köpa en bil, båt, husvagn, skoter eller häst. Banken ställer inga krav på vad du ska använda pengarna till utan man får själv välja hur lånet skall spenderas. Lånet är från ca 30 000 kr och till max 500 kkr. Vanligtvis är amorteringstiden 1-12 år. Man amorterar och betala ränta månadsvis.

Privatlån eller blancolån är lån som tas utan säkerhet. Att låna utan säkerhet innebär att man inte behöver sätta det man köper eller något annat som säkerhet för lånet. Om något skulle hända och man får problem med återbetalningen är man personligen skyldig att hantera skulden, det finns inget banken kan ta istället för att betala tillbaka.

Finns det risker med att ta ett privatlån?

Innan man ansöker bör man göra en budget och kalkyl över sin betalningsförmåga. Den stora risken med lån är att man inte har ekonomisk förmåga att skötta sina amorteringar. Genom att i förhand ha god kontroll över sin ekonomi minskar man risken. Titta på din privata situation, hur säkert är ditt nuvarande jobb? Hur mycket har du över varje månad? Hur mycket kan du spara in på om det blir sämre tider? Förändringar kan gå fort och det gäller att man har marginaler så att man inte hamnar i problem och ekonomisk knipa. Att veta om kan sköta sina betalningar även om man blir arbetslös ökar tryggheten och minimerar riskerna.

Att misskötta sina lån och ekonomi kan leda till att man får problem hos kronofogden och kanske även betalningsanmärkningar. En anmärkning kan sitta kvar länge och gör att man inte kan låna på länge och att man kan nekas olika typer abonnemang och tjänster. Tex kan man få svårt att skriva ett kontrakt på en hyreslägenhet eller få ett lån för att köpa en bostadsrätt. Man kan även få problem att skaffa ett mobilabonnemang om man har betalningsanmärkningar via UC. Undvik att få anmärkningar och se till att betala tillbaka lånet i tid, det underlättar framtida möjligheter att ta nya lån.

Hur är ett blancolån i jämförelse med ett mindre lån?

Fördelarna med blancolån kontra mindre lån som sms-lån och mikrolån är stora. Den totalkostnaden inkl räntor och avgifter är mycket lägre. Det finns knappt inga fördelar för smålån gentemot privatlån. Vi rekommenderar alltid att du i första hand väljer ett privatlån om du behöver en större summa istället för ett sms-lån. Fördelarna är stora att det inte är mycket att fundera på. Mindre lån har ingen ränta utan istället tar de en avgift för att låna, men om man räknar om avgifterna till ränta blir den totala räntan mycket hög.